lauantai 5. marraskuuta 2011

Eplekake og knekkebrød! Nom!

Tykkään tehdä ruokaa ja varsinkin leipoa (sillä se jää yleensä mun hommaksi kun Jamo on vielä toistaiseksi parempi kokaan). Täällä kuitenkin ruoanlaittovälineet ja raha on hyvin rajallisia käsitteitä, enkä olekkaan koko syksyn aikana leiponut muuta kuin karjalanpiirakoita tyttöjen kanssa. Ruokaa on tottakai tullut tehtyä, mutta hyvin yksinkertaisissa muodoissa. Pinaattiletuista onkin tullut ehkä mun uusi suosikki.

Bongasin pari kivaa norjalaista ohjetta. Ensimmäinen on Hesarin Norjalainen Omenakakku. Tämä on oikeasti hyvin perinteinen norjalainen leivonnainen. Kakku on jotain piirakan ja kuivakakun väliltä, ja ainakin yksi versio tästä on tullut testattua hyväksi! Tekeeleen takana oli buddymme Espen joka tosin leipoi ehkä elämänsä ensimmäistä kertaa joten tuotos oli hieman palanut, mutta silti herkullinen! 

Helsingin Sanomien ohje.

Toinen hyvin perinteinen syötävä täällä on näkkileipä eli knekkebrød eli knekke. Muutamia variaatioita olen ohjeesta löytänyt, mutta paras (ja suomenkielinen) ohje löytyy Kalastajan Vaimolta. Kannattaa kurkata! Tää ehkä auttaa paluun jälkeiseen Norja-ikävään.. joka luultavasti tulee kun kotiin täältä palaan. 

Tämän päivän missio ei ole tehdä ruokaa, vaan mennä syömään toisen tekemää ruokaa. :) Ilta saksalaisten ystävien, viinin ja ehkäpä suomalaisen elokuvan kanssa kuulostaa jo nyt hyvältä!


Ha det!
-R

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...